"Er zijn bijna altijd mogelijkheden om de verschillen te overbruggen"

Mediation

René Bastian - Clarese MediationWat is mediation?
Wanneer partijen een geschil hebben, denken ze vaak 'daar komen we zelf wel uit'. Vaak lukt dat, maar soms duurt het erg lang en raken de verhoudingen verzuurd. Men kan ook het geschil aan de rechter of een arbiter voorleggen. Dan is er vaak een lange doorlooptijd, een onzekere uitkomst en uiteindelijk een winnaar/verliezer en een verstoorde relatie, met behoorlijke advocaatkosten. Mediation is een goed alternatief. Het is namelijk een wijze van conflictoplossing waarbij de relatie gespaard kan blijven.

Hoe werkt mediation?
De partijen vinden samen de oplossing (win/win), de mediator faciliteert het gesprek en maakt dat het gesprek anders verloopt dan voorheen. Kern van de werkwijze is dat partijen geholpen worden om hun ingenomen standpunten te verlaten en vanuit hun belangen gezamenlijk te werken aan een oplossing in een traject dat vaak maar enkele weken beslaat. Dat betekent; partijen bepalen zelf de afloop, een korte doorlooptijd, discreet (geen openbaarheid) en lage kosten.

Waarom een mediator?
Institutionele partijen gaan bij geschillen soms te rade bij hun vaste adviseurs. Die kunnen hen zeker inhoudelijk goed bijstaan. Maar bedacht moet worden dat iedere adviseur zijn eigen focus heeft. De mediator is de specialist in het omgaan met conflicten.Clarese Mediation | Fornheselaan 32 | 3734 GC Den Dolder
Telefoon: 06-29036032 | KvK: 32114370 | E-mail: mediation@clarese.com